Programul de recuperare respiratorie

Recuperarea sau reabilitarea respiratorie este un program care ajută la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor cu probleme respiratorii cronice sau persoanelor sănătoase care doresc creşterea capacităţii de efort fizic, reducerea stresului şi inducerea relaxării.

Recuperarea respiratorie este un program care se desfăşoară pe o durată lungă de timp. Scopul recuperării/reabilitării respiratorii la persoane sănătoase creșterea toleranței la efort; ameliorarea calității vieții legate de starea de sănătate; ameliorarea anxietății și depresiei; îmbunătăţirea activităților profesionale și recreaționale.

Echipa care se ocupa de recuperarea respiratorie include un medic pneumolog şi un kinetoterapeut. La începutul programului de recuperare, echipa va elabora un plan adecvat nevoilor specifice fiecărei persoane. Programul de recuperare implică atât activitatea în cadrul centrului de recuperare respiratorie, cât şi acasă.

Printre activităţile specifice programului de recuperare respiratorie se află: evaluarea statusului funcțional al pacientului respirator; exerciţii menite să crească capacitatea pacientului de a avea o calitatea bună a vieţii; reeducarea respirației; tehnici de drenaj bronșic; prevenția și managementul infecțiilor respiratorii.

Exerciţiile fizice includ activităţi atât pentru braţe, cât şi pentru picioare. Se vor folosi banda de mers şi bicicletele staţionare.

Bicicleta medicală Kettler® Ergo C10 pentru kinetoterapie şi recuperare medicală.

Bicicleta verticală Kettler cu afișaj color cu funcţie Heart Rate Light, schimbă culoarea în funcţie de puls, funcții: măsurare timp, distanta parcursa, viteza, viteza de pedalare.

Bicicleta Fitness Kettler ERGO R10

Spătarul reglabil, capacul respirabil și reglarea ușoară a scaunelor fac ca Ergo R10 să fie cel mai bun antrenor de îmbunătățire a performanței, care vă va înlesni cu o mulțime de programe și caracteristici. Ghidonul şi cadrul extins facilitează așezarea si ridicarea. Calculatorul de antrenament, cu multitudinea sa de funcții şi programe optimizează fiecare tip de exercițiu.

Banda de alergare NAUTILUS T626

Oferă un motor 3 CP, 26 de programe de antrenament şi un display DualTrack ™ , doua monitoare LCD de înalta rezoluție. Funcţii:  timpul de antrenament, distanta parcursa si caloriile arse. De asemenea, sistemul de amortizare StrikeZone ™ oferă un confort şi o ușurare de neegalat pentru trasee lungi.

Tehnicile de respiraţie vor fi învățate de pacienţi, în special cu ajutorul dispozitivelor specifice.

Power breathe K3 (electronic)

Dispozitiv pentru testarea şi antrenarea forței musculaturii respiratorii.

Power breathe medic (manual)

Dispozitivul pentru antrenamentul musculaturii respiratorii și al respirației. Acest dispozitiv oferă cel mai aplicat tip de antrenament al mușchilor respiratori – antrenamentul cu încărcare- prag, care este dovedit şi validat de numeroase studii clinice. ·Este dovedit ştiinţific că POWERbreathe® Medic dezvoltă și întărește musculatura respiratorie, având ca efect reducerea dispneei, creşterea capacității de exercițiu și îmbunătăţirea calității vieții unei game largi de pacienți.

Shaker plus

Dispozitiv pentru fizioterapie respiratorie. Mobilizează secrețiile din căile respiratorii prin intermediul vibrațiilor si ajuta la eliminarea lor ușurând astfel respirația.

Flow - Ball (pentru copii, benefic şi pentru adulți)

Este un dispozitiv mic si ieftin de antrenament pentru respirație, în special pentru copii, dar folosit cu ușurință şi de către adulți. Îmbunătățește volumul pulmonar şi exersează o forță constanta de expirație întru-un mod jucăuș, acționând prin exerciții de respirație expiratorie.

Jordi - stick respira in joaca, terapie in joaca!

Cu propria respirație, copiii influenţează ceea ce se întâmpla întru-un joc pe calculator. Jordi – stick este răspunsul a multor probleme care apar pentru copiii suferinzi de boli respiratorii.

ai grijă de sănătatea ta!